BiH

Dodik razgovarao s Vučićem, iz Srbije stiže 20.000 vakcina za RS

Taj proces davanja vakcina našim građanima bit će nastavljen u kontinuitetu i održan na najbolji mogući način, rekao je

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će naredne sedmice bh. entitetu RS biti isporučeno 20.000 vakcina.

– Taj proces davanja vakcina našim građanima bit će nastavljen u kontinuitetu i održan na najbolji mogući način – rekao je Dodik i dodao da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sinoć i jutros, te da je isporuka vakcina dogovorena za ponedjeljak ili utorak.

Naveo je da čini sve da se nabave ne samo ruske nego i kineske i neke druge vakcine.

– Potpuno smo prevareni programom COVAX, a novac je uplaćen – istakao je Dodik, javlja Srna.

Kazao je kako gleda ambasadore koji drže lekcije, a posebno se se osvrnuo na britanskog ambasadora.

– Oni nam uzeli 6,2 miliona eura i nama drži predavanje kako mi treba da se borimo za to, a njegov narod je, naravno, sav vakcinisan – rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

U Republici Srpskoj, dodaje, u kontinuitetu dobijaju vakcine po planu i prioritetima.

– Očekujemo isporuku koju smo platili Rusima od 1.100.000 doza, to znači 550.000 stanovnika u Republici Srpskoj, 400.000 doza smo uzeli u programu COVAX, Pfizer i druge, koje, nažalost, ne dobijamo, zato što Amerika kaže – dok se ne vakciniše i posljednji Amerikanac ne može da dobije nijedan u BiH – izjavio je Dodik, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh