BiH

Inicijativa građana Hastahana Park: BUDIMO PARTNERI, NE OPONENTI

„Inicijativa građana Hastahana Park, podržava čin načelnika općine Centar, Srđana Mandića, što je uvažio građansku volju i potrebe te Centralnoj banci BiH ponudio adekvatnu zamjensku lokaciju i brojne druge pogodnosti kako bi odustali od gradnje u parku prof. dr. Nijaza Durakovića u Hastahani“, istakli su iz Inicijative građana Hastahana Park te uputili apel guverneru Centralne banke BiH, Senadu Softiću i članovima Upravnog vijeća CBBH da prihvate ponuđeni kompromis i tako djelima pokažu da ne odobravaju zastrašivanje građana i nasilno otimanje javih parkovskih površina.

Hastahana park - Visit BiH

„Budimo partneri, ne oponenti! Budite naša, društveno odgovorna Centralna Banka! Prihvatite načelnikov poziv da “transparentno, poštujući volju građana” pokažete da je moguć “novi način saradnje” kakav građani zaslužuju, u čemu ćemo vam rado biti podrška“, dodali su iz Inicijative građana Hastahana Park.

Podsjećamo da je grupa građanki i građana sarajevske općine Centar početkom marta zvanično na općinski protokol predala građansku inicijativu za poništenje odluke o izmjeni regulacionog plana za lokalitet Hastahana na osnovu koje je parkovska površina proglašena građevinskim zemljištem, a potom djelimično prodana Centralnoj banci BiH (CBBH). Uz detaljan pregled svih neregularnosti i nelogičnosti u procesu izmjene predmetnog regulacionog plana, u tekstu građanske inicijative potpisnici su naveli da bi općinski vijećnici njenim usvajanjem “zaštitili i promovirali pravo građanki i građana na demokratsko odlučivanje o pitanjima koja ih se najneposrednije tiču”. Ovu građansku inicijativu svojim potpisima podržalo je više od 1.300 stanovnika i stanovnica općine Centar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh