BiH

NOVE MJERE NA 15 DANA / Od zabrane kretanja izuzeti određeni radnici, Forto sprema paket pomoći za ugostitelje

U Kantonu Sarajevo je sutra na snazi novi termin zabrane kretanja i to od 21:00 pa do 5:00 sati ujutro, a od ove zabrane su izuzeti određene skupine.

Sarajevo policijski sat - Screenshot

Iz zabrane kretanja u KS-u izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području KS, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Svi oni, ukoliko se žele kretati, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21:00 uvečer pa do 05:00 sati ujutro narednog dana.

Zaključak o zabrani kretanja u ovom periodu donijela je Vlada KS na današnjoj sjednici zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo. Zabrana kretanja na snazi će biti narednih 15 dana.

Također, na period od 15 dana, počevši od 20.03. 2021. godine u 05:00 sati, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u Kantonu Sarajevo, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića.

Zaključkom o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Premijer Edin Forto poručio je da će Vlada KS odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS, a koji će se naći pred Skupštinom KS naredne sedmice, spremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad.

IZDVAJAJU NOVAC

Vlada KS pripremila izmjene zakona s ciljem isplate naknada onima koji su pogođeni epidemijom
Danas je donesen i zaključak o produženju važenja svih ranijih mjera po preporukama Kriznog štaba.

Vlada upućuje riječi zahvalnosti zdravstvenim radnicima na bespoštednoj borbi za zdravlje i živote svih nas tokom pandemije, kao i stanovnicima Kantona Sarajevo koji u ovom teškom periodu poštuju preporuke struke i mjere koje su na snazi, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh