BiH

Preminuo Muhamed ef. Lugavić, nekadašnji glavni imam Medžlisa IZ Tuzla

Muhamed ef. Lugavić, nekadašnji glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, preminuo je danas u 75. godini života, potvrđeno je za Faktor iz Medžlisa IZ Tuzla.

Muhamed ef. Lugaviić - Faktor

Efendija Muhamed Lugavić rođen 1946. u Lugavijama (Banovići), 1965. završava Gazi Husref-begovu medresu. U rekordnom roku je na Filozofskom fakultetu u Bagdadu završio šerijatsko pravo i arapski jezik. U Tuzli je bio glavni imam Gazi-Turalibegove (Poljske) džamije, zatim glavni imam Medžlisa IZ u Tuzli te imam Čaršijske džamije.

Napisao je i dvije knjige, Dženaze, običaji i propisi te zbirku Hutbi.

Muhamed ef. Lugavić ostat će u Tuzli upamćen kao jedan od najomiljenijih vjerskih službenika, koji je za svakoga imao riječ utjehe i savjet.

Dženaza će se klanjati u petak, 12.marta 2021. godine poslije Ikindije namaza (15.00 sati) ispred Čaršijske džamije u Tuzli, potvrdila je porodica rahmetli ef. Lugavića. prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh