BiH

Vijeće ministara usvojilo informaciju o donaciji vakcina, Turković postavila uslov

“Koliko ja znam, ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi, za razliku od vakcine AstraZeneca koja je proizvedena u EU”, kazala je Turković

Bisera Turković - Radiosarajevo.ba

Vijeće ministara BiH na jutrošnjoj sjednici uoči dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji donira 10.000 vakcina AstraZeneca proizvodenih usvojilo je informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covishield) između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH.

Informacija o donaciji je usvojena sa devet glasova “za”, uz uslov ministrice vanjskih poslova Bisere Turković da se prvo pribavi saglasnost Agencije za lijekove BiH, pa da tek onda vakcine idu u upotrebu.

Turković je potvrdila za Faktor da se radi o vakcini Covishield koja se po licenci AstraZenece proizvodi u Indiji.

“Koliko ja znam, ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi, za razliku od vakcine AstraZeneca koja je proizvedena u EU”, kazala je Turković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh