BiH

U posljednja 24 sata u BiH devet osoba umrlo od COVID-19, novozaraženih 343

U posljednja 24 sata u BiH su potvrđena 343 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je devet pacijenata pozitivnih na COVID-19.

Koronavirus - Zena.blic.rs

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen 286 pozitivan uzorak od 1.221 koliko ih je testirano.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Livanjskom kantonu.

U FBiH je prijavljeno šest novih smrtnih ishoda.

Do sada je testirano ukupno 438.199 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 83. 127 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 75.796 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljena su 94 pacijenta. Trenutno je aktivno 4.700 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.631.

Istovremenio, u laboratorijama na području bh. entiteta Republika Srpska (RS) obavljeno је tеstirаnjе 449 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 55 оsоba.

U pоsljеdnjа 24 sata Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS-a, priјаvljеnа su tri smrtnа slučаја osoba kоd kојih је testiranjem pоtvrđеnо prisustvо virusа kоrоnа. Rаdi sе о оsоbаmа stаriје živоtnе dоbi iz Čајničа, Trnоvа i Fоčе.

Dо sаdа је u ovom entitetu pоtvrđеno 42.240 slučајеvа virusа kоrоnа, а prеminulо је ukupnо 2.211 оsоbа pozitivnih na koronavirus. Opоrаvilо se 34.109 оsоbа, а tеstirаne su ukupnо 196.363 оsоbe.

Na području Brčko distrikta danas su registrovana dva nova slučaja zaraze koronavirusom. piše “Faktor“.

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente zaražene koronavirusom trenutno je smješteno 17 pacijenta od kojih je četiri sa lakšom, devet sa srednje teškom i četiri pacijenta sa teškom kliničkom slikom.

U Distriktu je trenutno 146 aktivnih slučajeva oboljelih od virusa korona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh