BiH

Ambasada SAD u BiH: Brzo istražiti navode o izbornim prevarama u Mostaru

Centralna izborna komisija BiH jučer je objavila izmijenjene rezultate za Mostar, nakon što je ponovo prebrojan dio biračkih mjesta.

Američka ambasada u BiH - Avaz

Novi rezultati potvrdili su krađe na izborima u Mostaru, pogotovo krađe na preferencijalnim glasovima unutar listi.

Kao jedino pošteno rješenje brojne stranke i traže da CIK naredi ponovno brojanje svih biračkih mjesta i utvrdi stvarne preferencije građana Mostara, ali i pozivaju da se kazni odgovorne.

Ovim povodom “Vijesti” su zatražile komentar Ambasade SAD u BiH.

Bilo kakve navode o izbornim prevarama trebaju brzo istražiti odgovarajući organi za provođenje zakona kao i Centralna izborna komisija kao glavni državni organ odgovoran za organizaciju i nadzor izbornog procesa u BiH, naveli su u odgvoru za “Vijesti.ba” iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH i dodali:

Nakon što rezultati budu potvrđeni, izabrani zvaničnici moraju početi ozbiljno obnašati vlast kako bi brzo implementirali izbornu volju građana Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh