BiH

“Osmanagić je nebitan u priči o piramidama, on šteti ugledu BiH. Za 15 godina mogao ih je sagraditi”

Historičar Dženan Dautović u svom medijskom istupu protekle sedmice iskritikovao je rad Semira Osmanagića osnivača Fondacije “Bosanska piramida Sunca”.

Dženan Dautović - Screenshot

U svojoj izjavi Dautović je Osmanagića nazvao “pseudonaučnikom”, a Osmanagić mu nije ostao dužan…

Podsjetimo, Osmanagić već 15 godina istražuje i pokušava naglasiti važnost lokaliteta kod Visokog, na kojem se kako sam tvrdi, nalaze bosanske piramide, prenosi “Source“.

Jedan od najvećih kritičara rada Semira Osmanagića navodi: “Priča se ovdje vodi oko izjednačavanja piramida sa postojanjem Gospe u Međugorju, tj. kad mogu oni imati Gospu, zašto mi ne možemo imati piramide!” Ali…

“Semir Osmanagić je nebitan u priči o piramidama, mnogo je naštetio ugledu BiH. Za 15 godina mogao je sagraditi nove piramide”, smatra Dautović.

Mišljenja javnosti su podjeljena. Dok jedni podupiru tezu o postojanju bosanskih piramida, jer ona uveliko doprinosi razvoju turizma u BiH, drugi poput historičara Dautovića, smatraju da ona narušava ugled BiH u međunarodnim naučnim krugovima.

Posjetili smo Travnik kako bismo porazgovarali sa Dženanom Dautovićem i upitali ga na čemu bazira svoj stav o piramidama u Visokom. Da li je hisotrijski aspekt bitniji od arheoloških istraživanja u ovom slučaju? – piše “Source“.

Pogledajte video u nastavku…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh