BiH

Nivo rijeke Une u Bihaću i dalje samo četiri centimetra ispod kritične tačke

Blagi pad nivoa rijeka Sane, Bosne, Miljacke i Jale mogao bi biti kratkotrajan s obzirom da se u narednim danima najavljuje novo nestabilno vrijeme sa padavinama. To bi moglo uzrokovati njihov ponovni rast

Zbog padavina zabilježenih prethodnih dana u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine nije došlo do značajnijeg poboljšanja stanja, pa je tako nivo rijeke Une u Bihaću i dalje na četiri centimetra ispod kritične tačke, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, nivo rijeke Une u Bihaću iznosi 96 centimetara i ima tendenciju rasta. Inače, kritična tačka ta rijeku Unu u tom dijelu je 100 centimetara.

Istovremeno nivo rijeke Une u Martin Brodu je 138 centimetara i ima blagu tendenciju pada.

U blagom padu u odnosu na prethodni period je i nivo rijeke Sane. Njena visina u Sanskom Mostu iznosi 243 centimetra, a u Vrhpolju 209 i na oba lokaliteta ima tendenciju pada.

Inače, kritična tačka za rijeku Sanu u Sanskom Mostu je 380 centimetara.

U blagom padu je i nivo rijeke Miljacke (Ćumurija) koji iznosi 112 centimetara.

Nivo rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) iznosi 193 centimetra i u blagom je padu, dok u Zenici iznosi 157 centimetara i stagnira.

Opao je blago i nivo rijeke Jale u Tuzli koji iznosi 44 centimetra.

No, blagi pad nivoa rijeka Sane, Bosne, Miljacke i Jale mogao bi biti kratkotrajan s obzirom da se u narednim danima najavljuje novo nestabilno vrijeme sa padavinama. To bi moglo uzrokovati njihov ponovni rast.

No, za sada su sve rijeke u svojim koritima i ne prijete izlijevanjima, osim rijeke Une u Bihaću koja ukoliko bude nastavila rasti vrlo brzo može dosegnuti kritičnu tačku izlijevanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh