BiH

GP BiH ponovila: Građanima iz RS-a nije potreban PCR test za ulazak u Srbiju

Prema najnovijim informacijama kojima raspolaže Granična policija Bosne i Hercegovine, državljani BiH koji dolaze iz entiteta Republika Srpska prilikom ulaska u Republiku Srbiju nisu dužni posjedovati PCR test, poručeno je iz GS BiH.

radiosarajevo

Dakle, državljani BiH iz RS-a mogu ući u Srbiju bez testa s tim da će morati u 10-dnevnu izolaciju i prilikom ulaska u ovu državu trebaju navesti tačnu adresu boravka za vrijeme izolacije, pojasnili su iz Granične policije.

Ova informacija iz Granične policije Bosne i Hercegovine je u suprotnosti sa saopštenjem iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u kojem se navodi kako “nije tačna informacija o različitom tretmanu ulaska u Srbiju državljana BiH”.

“Predsjednik Komšić je upravo razgovarao sa predsjednikom Vučićem u vezi sa tretmanom koji važi za ulazak bh. građana u Srbiju. Predsjednik Vučić je rekao da nije tačna informacija da je uveden različit tretman građana. Za sve građane BiH važi isti tretman”, navedeno je u saopštenju Komšićevog kabineta.

Podsjećamo da je jučer za N1 i savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffmann kazao da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu izolaciju, dok ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici

“Građani entiteta Republika Srpska moraju navesti tačnu adresu gdje će biti kako bi ušli u sistem vlasti kontrole Srbije”, rekao je Hoffmann, piše “N1“.

Srbija je donijela odluku da od 20. decembra od 00.00 sati, svi strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh