BiH

Mostar: Zajednička inicijativa mladih prema skupštini HNK

Dana 14.12.2020., u prostorijama Vijeća mladih Grada Mostara, održan je sastanak predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marije Barun, predsjednika Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Mirze Lalića i predsjednika Vijeća mladih Grada Mostara Vedrana Raguža.

Usaglašena/usvojena je i potpisana zajednička inicijativa dvije krovne studentske i krovne omladinske organizacije prema Skupštini HNK/Ž o položaju mladih i visokom obrazovanju, uz nadu kako će biti sazvana i održana u skorijem periodu.

Prilikom sastanka, razgovarano je i o drugim problemima mladih, s naglaskom na studentsku populaciju te su načelno dogovorene i buduće zajedničke aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja ove populacije.

Potpisnici inicijative se kao mlade osobe koje dijele zajedničke probleme i interese, nadaju kako će ova zajednička inicijativa, kao i sve naredne naići na odobravanje nadležnih institucija i kako će zajedničkim snagama inicirati rješavanje brojnih problema mladih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh