BiH

Obilježena 77. godišnjica ubistava mostarskih antifašista

Na današnji dan prije 77 godina u Mostaru su obješeni pripadnici narodnooslobodilačkog pokreta Mujo Selimhodžić, Božo Skočajić, Darinka Bitanga, Ekrem Ćurić i Ante Ajduk.

Obilježena 77. godišnjica ubistava mostarskih antifašista - PR / Haber.ba

U znak sjećanja na njih, članovi UABNOR-a Mostar, posjetili su Spomenik ilegalcu na Bulevaru Narodne Revolucije, te polaganjem cvijeća i minutom šutnje odali im poštu.

Predsjednik UABNOR-a BiH Sead Đulić podsjetio je da je svi javno obješeni pred sugrađanima, samo zato što su bili ilegalci, antifašisti i što nisu željeli odati saborce i ostale drugove u gradu.

Prisjećajući se njih ukazujemo i da se svi i 77 godina kasnije trebamo nadahnuti njihovom idejom, moralom i voljom. Ljudi se danas ne žele odreći sitnih pogodnosti, a oni su se tada odrekli svojih života, rekao je Đulić.

UABNOR će za šest dana tradicionalno obilježiti i 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježena 77. godišnjica ubistava mostarskih antifašista – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh