BiH

U FBiH počela primjena ograničenja kretanja, ulice Sarajeva puste

Zabilježene su puste ulice i trgove Sarajeva jedan sat prije ponoći, iz čega se može zaključiti da se Sarajlije pridržavaju novih mjera

Na području Federacije Bosne i Hercegovine od 23 sata je na snazi ograničenje kretanja u trajanju od šest sati, odnosno do 5 sati ujutro, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je u novoj mjeri u borbi protiv širenja koronavirusa koja je jučer saopćena iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH.

Zabilježene su puste ulice i trgove Sarajeva jedan sat prije ponoći, iz čega se može zaključiti da se Sarajlije pridržavaju novih mjera.

Iz Kriznog štaba su jučer pojasnili kako pomenuto ograničenje kretanja nije policijski sat, odnosno da će svi građani koji u tom periodu idu na posao, moći neometano završiti svoje obaveze.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo objavljenim u srijedu u Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata potvrđeno 1.447 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posljedica preminulo 69 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh