BiH

Evropska sedmica mobilnosti 2020

.U periodu od 16. do 22. septembra 2020. godine obilježava se kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se ove godine obilježava sa naglaskom na tematiku „Mobilnost s nultim emisijama za sve“.

Promotivni letak / PR - Haber.ba

Evropska kampanja „Evropska sedmica mobilnosti“ za promociju održive urbane mobilnosti predstavlja savršenu priliku za pojašnjavanje problema s kojima se gradovi suočavaju radi poticanja promjene ponašanja i napredovanja prema održivom razvoju saobraćaja i transporta u urbanim sredinama.

„Evropska sedmica mobilnosti“ omogućava pokretanje širokog raspona aktivnosti te nudi platformu lokalnim vlastima, organizacijama i udruženjima za: promociju inicijativa za održivu urbanu mobilnost, podizanje svijesti o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti života, uspostavu partnerstava s lokalnim partnerima, učešće u evropskoj kampanji s drugim gradovima uz zajednički cilj i identitet, isticanje posvećenosti lokalnih vlasti politikama održivog urbanog saobraćaja i uvođenje novih politika i trajnih mjera.

Udruženje inžinjera saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine provodi aktivnost „Planiranje održive urbane mobilnosti“. Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite na lokaciji Vilsonovo šetalište kod mosta Ars Aevi u Ponedjeljak, 21.09.2020. godine, sa početkom u 10:00 sati. Cilj nam je da građanima približimo prednosti ovakvog načina planiranja razvoja mobilnosti koji kvalitet života svakog pojedinca, ali i cjelokupnog društva čini većim.

Od velikog značaja nam je da upoznamo građane Sarajeva sa svim mogućnostima razvoja održivih vidova saobraćaja, koji još uvijek nisu dovoljno prisutni u našoj sredini, ali isto tako nije prisutna ni svijest o važnosti stavljanja fokusa na njihov budući razvoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh