BiH

Duraković: Ako se u Srebrenici pjeva “Ne volim te Alija zato što si balija” nema tu mira!

U Srebrenici se danas ispred tamošnje crkve, gdje su pravoslavni vjernici obilježavali Preobraženje Isusa Hrista orila nacionalistička pjesma “Ne volim te Alija zato što si balija”.

Ćamil Duraković - N1

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković zabilježio je “nacionalističko orgijanje” video snimkom, te uputio poruku aktuelnom načelniku Mladenu Grujičiću.

– Ovih dana se načelnik Grujičić u svrhu predizborne kampanje počeo “kititi” nekakvim projektom “Spomenik mira” u centru Srebrenice, ispred Robne kuće. Čujem da u tome, navodno, ima podršku nekih predstavnika međunarodne zajednice u BiH. Njima, a i njemu želim reći, licemjerna je vaša volja za mirom. Načelniče, a i ostali, ako se ispred srebreničke crkve, danas, pjevaju ove pjesme, nema tu mira. Sa ovakvim odnosom naših komšija! Ne! Uzalud gradite! Zar mislite da ćemo u trpnji postati podanici? Zar mislite da ćemo otići, da ćemo se pokoriti, da ćemo biti ušutkani? NIKAD! – poručio je Duraković, prenosi “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh