BiH

Skokovi u pandemiji: Dozvoljeno prisustvo 300 gledalaca

Iz Kluba skakača Mostari danas su poručili da je sve spremno za manifestaciju 454. skokova kojoj je poput brojnih, velike probleme zadala pandemija koronavirusa.

Skokovi - Haber.ba

Na platou ispod mosta tokom skokova moći će prisustvovati 300 ljudi, i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju, kao i djeca polaznici Škole skokova. Žirijem će predsjedati Alica Jakirović, dok će ostatak članstva činiti Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.

Najavljen je i dolazak skakača iz Srbije, Crne Gore, te vjerovatno i iz Slovenije ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dozvoljavale. Procjena je da će ukupno nastupiti između 40 i 50 takmičara.

Iz kluba su apelovali na građane da u nedjelju ostanu kući i skokove gledaju u direktnom prijenosu koji će realizovati FACE TV.

Mi tradiciju ipak ne smijemo i nećemo prekinuti, rekao je glasnogovornik Kluba skakača Saša Oručević.

Skokovi – Haber.ba

Organizatori su, prema njegovim riječima, bili suočeni i sa finansijskim problemima, međutim u pomoć su priskočili prijatelji i ostali sponzori. Posebnu zahvalnost uputio je Adeli Gosto koja je bila pokretač velike akcije prikupljanja novca i mostarskoj dijaspori.

Malo nedostaje da zaokružimo finansijsku konstrukciju. Svi skakači će biti plaćeni i dobiti ono što su uvijek dobijali na skokovima, rekao je Oručević.

Nakon konferencije za medije šampion mostarskih skokova Ermin Sarić izveo je skok povodom 16. godišnjice obnove Starog mosta.

Skokovi – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh