BiH

Tanović žestoko odgovorio Ani Brnabić: Želim ti mnogo nesporazuma u užoj porodici

Ana Brnabić, premijerka Srbije, prije nekoliko dana kazala je kako nije poznavana na komemoraciju žrtvana genocida u Sebrenici, te je dodala da nije ni planirala ići.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

“Nisam pozvana (na komemoraciju) pa neću ni ići”, kazala je Brnabić novinarima koji su je pratili tokom sudjelovanja na summitu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Ona je istaknula da stalno vraćanje u prošlost ne doprinosi miru i stabilnosti u regiji.

Za genocid u Srebrenici uporabila je termin “užasni zločin”, a pojasnila je kako ovim povodom kani uputiti izraze sućuti obiteljima “svih žrtava sukoba” u Bosni i Hercegovini, prenosi “Radiosarajevo“.

Brnabić smatra da bi bilo poželjno da se “prestane vraćati na nesporazume iz prošlosti”, kako je okvalificirila potrebu suočavanja sa zločinima počinjenim tijekom ratova 90-ih godina.

Jučer joj je na svom oficijelnom Twitter profilu odgovorio ugledni bh. režiser Danis Tanović.

“Ani Brnabić želim mnogo nesporazuma u užoj porodici i bliskim prijateljima”, napisao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh