BiH

Ilir Meta: “Ono što se desilo u Srebrenici prije 25 godina je čin genocida”

Tragedija koja se nikada nije smjela dopustiti..

Ilir Meta - Vijesti.ba

Ono što se desilo u Srebrenici prije 25 godina je čin genocida neviđenih razmjera u našem regionu i šire, tragedija koja se nikada nije smjela dopustiti, poručio je predsjednik Albanije Ilir Meta u povodu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Nikada nećemo zaboraviti te zločine. Taj, 11 juli. 1995. godine označava važnu prekretnicu za sve nas dok se sjećamo onih koji su propatili nezamisliv užas u genocidu u Srebrenici, rekao je Meta u videoporuci emitovanoj danas na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici, dodavši:

Moramo svi dobro pogledati u sebe i moramo poslati jasnu poruku budućim generacijama. Naša je dužnost voditi proces izgradnje toleracnije, tolerantnije generacije ljudi i društvo oslobođeno od boli, diskriminacije i mržnje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh