BiH

U sarajevskom Domu zdravlja poslali majku da kupi zavoje za dijete, direktor ima nevjerovatno objašnjenje

Na društvenim mrežama posljednjih dana kruži fotografija ljekarskog nalaza doktorice Doma zdravlja Stari Grad u Sarajevu u kojem se navodi da je sedmogodišnji dječak došao na previjanje u pratnji majke, ali da u ovoj ustanovi nema zavoja kojim bi to učinili i da majka odbija da ga kupi.

No image - Haber.ba

Prema riječima dr. Muhameda Ahmića, v. d. direktora Domova zdravlja Kantona Sarajevo, u ovom slučaju došlo je do “nesporazuma”, te je osudio postupak uposlenih.

– Neko je na Facebooku objavio da je u DZ Stari Grad traženo da se kupi zavoj, da navodno nema zavoja. Čim sam to saznao, intervenisao sam da vidim o čemu se radi. Došlo je bilo do nesporazuma jer je bila zamjena medicinskih sestara. Jedna je otišla na odmor, druga došla i nije znala gdje se nalazi zavoj, tako su mi rekli. Tada sam ih naružio, da tako kažem, da se ne smije dešavati da kažu da nečega nema, a da se prethodno od Uprave ne traži da se to nabavi. To je jednostavno bio nesporazum, materijala ima dovoljno – kazao je dr. Ahmić.

Dodao je da ne spori da se to desilo.

– Kao prvo, ne smije se dešavati da se tako uopće obraća pacijentu. Nedopustivo je da se od pacijenta nešto traži. Normalnije bi mi bilo da su me nazvali i rekli da nemamo, pa bih možda iz svog džepa kupio. Nije sporno da je bio incident, osoblje je dobilo kritiku zbog toga, to je ispravljeno. Ima dovoljno materijala i svega ostalog što treba. Mogu samo uputiti izvinjenje za ono što se desilo – istakao je,prenosi Faktor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh