BiH

Visoko: Ambasadorica Hartmann donirala deset tableta školi Kulin Ban

Ambasadorica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann posjetila je danas grad Visoko i Osnovnu školu ‘Kulin Ban’, gdje su je dočekali i ugostili gradonačelnica Visokog Amra Babić i direktorica škole Azra Žolja.

Tom prilikom, austrijska ambasadorica donirala je deset tableta OŠ ‘Kulin Ban’ Visoko.

Dok traje pandemija koronavirusa i vanredno stanje u BiH, učenici nastavu prate online, kako bi uspješno završili školsku godinu, prenosi Fena.

Ambasada Republike Austrije u BiH u saradnji sa privrednicima iz BiH obezbijedili su 120 tableta za 12 škola širom BiH. Pored Visokog, tablete će dobiti i učenici iz škola u Bijeljini, Tuzli, Čitluku i drugim gradovima, saopćeno je iz Grada Visoko.

Ambasadorica Hartmann je naglasila da je osjećala potrebu da lično dođe u Visoko, zbog tradicije dobrih prijateljskih odnosa i na ovaj način pruži podršku učenicima i nastavnom osoblju OŠ ‘Kulin Ban’ Visoko.

Iz Grada Visoko su zahvalili Ambasadi Republike Austrije u BiH na posjeti i poklonima za učenike, izrazivši nadu da će ta saradnja u budućnosti biti još intenzivnija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh