BiH

U Kantonu Sarajevo otvoreno devet klastera, jedan od njih je sjednica Vlade FBiH od 16. marta

Epidemiologinja i predsjednica Kriznog štaba KS Aida Pilav rekla je na konferenciji za medije da je u ovom kantonu do sada testirano 205 osoba, da je u samoizolaciji 1.880 ljudi te da ih je 868 izašlo iz samoizolacije.

Istakla je da je u Kantonu Sarajevo trenutno otvoreno devet klastera i da se oni najvećim dijelom vežu uz događaj u Konjicu od 11. marta.

– Klaster koji sam ranije spominjala, a koji je vezan uz događaj koji je sredinom marta održan u KS, i taj klaster je vezan uz Konjic. Taj događaj je tematska sjednica Vlade FBiH koja je održana 16. marta u Sarajevu i sve osobe koje su pozitivne i njihovi prvi kontakti su pod nadzorom – kazala je Pilav.

Jedan od klastera je i privatna agencija u kojoj je radila žena koja je preminula prošle sedmice. Taj klaster je otvoren 24. marta i sve osobe koje se dovode u vezu s njim su pod nadzorom.

– Cijela porodica preminule žene je u kućnoj izolaciji i svi članovi, izuzev kćerke, negativni su na koronavirus. Epidemiološka situacija je pod nadzorom. Studenti koji su u Studentskom domu Bjelave, njih 18, dobrog su stanja i bit će pod nadzorom 28 dana – kazala je Pilav, piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh