BiH

Šef mostarske bolnice prstima čačka zube dok priča o koronavirusu

U Mostaru je izbio skandal kad se otkrilo da je sumnjivi muškarac smješten na krivi odjel.

dr. Ante Kvesić - Screenshot/Twitter

Prije dva dana su, podsjetimo, u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, koji su se žalili na prehladu pa su zbog respiratornih teškoća i upale pluća smješteni na Odjel za plućne bolesti, prenosi “Index“.

Ključno je pitanje zašto je pacijent zaražen koronavirusom boravio na Odjelu za plućne bolesti umjesto na Infektivnom. Pritom je potencijalno prekršen i protokol koji je napravljen kako bi se što efikasnije izborili s koronavirusom.

Prema informacijama koje cure iz SKB-a Mostar, pacijent i doktor koji ga je smjestio na pulmologiju su u kumskim vezama. Drugdje je, pak, objavljeno da su rođaci. U svakom slučaju, radilo se o primanju preko veze.

Sve je to izazvalo veliki skandal, a šef tamošnje bolnice dr. Ante Kvesić rekao je da su pacijenti lagali. Oni su, naime, prešutjeli da su bili izvan zemlje, u Italiji.

Dirao se po glavi

Ante Kvesić je održao konferenciju za medije.

Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nan je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze.

Ja sam samo jednom ženu nešto lagao, inače ne lažem“, dodao je Kvesić.

No Kvesićeva gestikulacija posebno je zanimljiva, pogotovo s obzirom na situaciju.

Kako zadnjih sedmica govore brojni stručnjaci, jedna od glavnih mjera prevencije je izbjegavanje dodirivanja lica rukama.

Kvesić je radio sve suprotno preporukama stručnjaka i doktora.

Prvo je, dok je govorio, rukama dodirivao lice. Kasnije je, dok je stajao sa strane, prstima čačkao zube.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh