BiH

Ministrica Trivić o koronavirusu u školi: Ne treba stvarati paniku

Nakon što je jedan učenik banjalučke Osnovne škole “Branko Ćopić” obolio od koronavirusa, Natalija Trivić, ministrica obrazovanja RS apelovala je da se ne stvara panika. Kako je kazala na konferenciji za novinare, radi se o jednom slučaju, u jednoj školi.

Natalija Trivić - Facebook

“U svim ostalim školama nastava odvija normalno”, kazala je ona, kazavši da po pitanju pojave koronavirusa rade u saradnji sa Ministarsvo zdravlja u smislu praćenja stanja.

Kako je kazala, Ministarsvo je uputilo urgenciju prema svim mjerama kako bi se pojačale higijenske mjere u školama.

Kako je kazala, oboljeli dječak je u utorak i srijedu bio u školi, od čega je jedan dan bio u razredu, a drugi dan je bio dežurni. Nije mogla precizirati koliko je učenika njegovog razreda bilo u školi, ali je kazala da će djeca biti pregledana, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh