BiH

Iz bh. entiteta RS poručeno: Nema potrebe za panikom, stanovništvo ne treba brinuti

Učenici OŠ “Branko Ćopić” bit će testirani na koronavirus

Pres konferencija u Banjoj Luci - Avaz.ba

Učenici OŠ “Branko Ćopić” bit će testirani na koronavirus, rekao je vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

– Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da nemamo potrebe za panikom. Imamo potrebe za dodatnim oprezom, pojačanim nadzorom nad epidemiološkom situacijom, ono što, u suštini, i radimo. Jako je bitno da se građani, u skladu s tačno određenim smjernicama, telefonski javljaju svom porodičnom ljekaru u slučaju da su došli iz zemalja koje imaju oboljele od virusa korona – rekao je Zeljković.

Istakao je kako nema potrebe da se građani lično javljaju u domove zdravlja, kako ne bi “zagušili nivo zdravstvene zaštite”, jer će svi biti ispraćeni.

Stanovništvo ne treba brinuti

Banja Luka je spremno dočekala koronavirus i prvog pacijenta, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić. On je istakao da je renovirana bivša klinika za plućne bolesti i da je već 50 kreveta spremno za karantin.

– Stanovništvo ne treba da brine, ova ekipa ovdje, od gradske vlasti, ministarstva, rukovodstva RS i uprave Kliničkog centra ima plan kako da izađe nakraj s ovim problemom – rekao je Đajić.

Sprat infektivne klinike je ispražnjen kako bi se dočekali i potencijalno oboljeli, potvrdio je direktor UKC-a RS, istakavši da je opremljena i prostorija za teške pacijente.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh