BiH

Dr. Sebija Izetbegović: Nemamo nijednog pacijenta sa sumnjom na koronavirus

Tokom dana u Sarajevu se pojavila informacija da su na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dvije osobe smještene u karantenu zbog navodne zaraženosti koronavirusom (COVID-19).

Sebija Izetbegović - Avaz.ba

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u izjavi za “Radiosarajevo” odlučno je demantirala takve navode.

“Ta informacija nije tačna. Nemamo nikog u karantenu i nemamo nijednog pacijenta sa sumnjom na koronavirus”, kazala nam je prof. dr. Izetbegović.

Nakon informacija da je umrlo pet osoba zaraženih koronavirusom (COVID-19), te da se virus širi, u sjevernom dijelu Italije je nastala velika panika, a svjetski mediji prenose fotografije pustih javnih mjesta, opustošenih trgovina…

Upravo zbog toga, nadležna tijela i u BiH pozivaju građane da s oprezom pristupe svim informacijama u vezi sa koronavirusom, jer primjer Italije pokazuje da panika nije najbolji prijatelj u ovakvim trenucima.

Neophodno je pratiti zvanične izvore i tražiti potvrdu nadležnih institucija za sve informacije u vezi sa koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh