BiH

Fudbalski sudija iz BiH spasio život humanitarcu iz Italije

Za vrijeme odmora u jednoj slastičarnici samo se srušio i počeo se gušiti

Edi Bonvini u MFS EMMAUS - Facebook

Nogometni sudija Premijer lige Bosne i Hercegovine Arnel Novalić spasio je život jednom humanitarcu iz Italije. Edi Bonvini (Edy), predsjednik grupe “Sorriso” iz Italije, ovih dana boravi u službenoj posjeti Međunarodnom forumu solidarnosti EMMAUS-u, a za vrijeme odmora u jednoj slastičarnici samo se srušio i počeo se gušiti, prenosi “Avaz“.

Novalić je prvi reagirao, Bonvinija je okrenuo na stranu i izvadio mu jezik, nakon čega je italijanski humanitarac počeo disati.

– Zahvaljujem doktoru Jasminu Banjiću i ostalom medicinskom osoblju MFS-EMMAUS-a, posebno direktoru Hamzaliji Okanoviću za pomoć koju ste mi pružili nakon mog zdravstvenog problema koji mi se dogodio. Hvala Samri Suljkanović i Arnelu Novaliću koji su mi prvi pritekli u pomoć i bez kojih ovo danas ne bih ni pisao – poručio je Edi Bonvini, a njegove riječi prenijeli su na Facebook stranici MFS-EMMAUS.

Iz MFS-EMMAUS zahvalili su Bonviniju na dosadašnjoj pomoći.

– Ostaj nam zdravo Edy i nastavi sa svojom misijom pomoći narodu BiH. Sve učinjeno protekle noći je naša ljudska obveza prema svima. Zahvala za tvoj trud bit će vječna obveza spominjanja u MFS-EMMAUS-u. Dobro se boljim vraća – poručili su iz ovog Udruženja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh