BiH

HDZ: Neće se dopustiti da migranti iz drugih kantona se prebace na područje HNK

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović nazočio je sjednici Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanskog kantona, koja je održana danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

HDZ BiH - Vijesti.ba

Sastankom je predsjedao Stjepan Bošković, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ BiH HNŽ koji je upoznao Čovića i nazočne o trenutnoj političkoj situaciji na području kantona.+, piše “N1“.

Vodstvo kantonalnog odbora, proteklih je dana posjetilo sve sredine, općine i gradove, s ciljem upoznavanja s aktualnim stanjem, projektima i potrebitoj pomoći. Sastancima su uz predsjednika Boškovića nazočili i predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg sa ministima HDZ-a BiH u Vladi.

Tokom sastanka, uz komentare na aktualne projekte, razgovarano je i o predstojećim Lokalnim izborima, kao i projektima koje je potrebno planirati u svim općinama Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i formiranju Vijeća ministara BiH kroz vođene pregovore. Podržao je sve prezentirane aktivnosti, te se osvrnuo na važnost dobre pripreme oko aktivnosti koje treba odraditi pred Lokalne izbore.

“HDZ BiH sa partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora moraju uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima u svim sredinama gdje su Hrvati većina na području Hercegovačko-neretvanskog kantona”, kazano je na sastanku.

O funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti Hercegovačko-neretvanske županije, na sastanku su se referirali predsjenik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNK-a Tomislav Martinović.

“Također, na sjednici je iskazana potpora ministru Slađanu Bevandi u nastojanjima koje Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije poduzima u svojoj nadležnosti kako bi se deblokirao ulaz na deponiju Uborak u Mostaru. Komentirana je i situacija oko migranata, te je jednoglasno podržan zaključak kako se neće dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije”, navode iz HDZ-a.

Razgovarano i o predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj.

“HDZ BiH podržava kandidatkinju HDZ-a RH na predsjedničkim izborima Kolindu Grabar Kitarović, te je upućen poziv za potporu i izlaznost u što većem broju. Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u narednoj godini u svim općinama Hercegovačko-neretvanskog kantona”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh