BiH

Field o prizorima iz Zavoda Pazarić: “Šokiran sam, i to na Međunarodni dan djeteta”

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field oglasio se nakon današnje press konferencije u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na kojoj zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić prezentirala šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Matthew Field - Gov.uk

Šokiran sam ovim slikama i spoznajom da se može ovako prema djeci ophoditi. A vidjeti ovo danas, na Međunarodni dan djeteta, je još gore“, naveo je Field na Twitteru.

Inače, na fotografijama koje je dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i čitavu noć te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.

Većina zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH nije prihvatila prijedlog šefice Kluba Naše stranke Sabine Ćudić da se na dnevnom redu nađe informacija o stanju u Zavodu Pazarić, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh