BiH

Stigla nevjerovatna ponuda za Aluminij, poznati milijarder iz Vareša tvrdi: U kratkom roku dostupno 520 milijardi eura…’

Kako je u pismu naveo Žilić, “cilj stjecanja svih dionica je srednjoročno restrukturiranje cijelog poduzeća”. Žilić je u pismu naveo kako “u tu se svrhu odmah mogu dobiti sredstva iz kapitala”

No image - Haber.ba

Ivan Žilić, milijarder porijeklom iz Vareša, a koji trenutno živi u Luksemburgu, poslao je pismo namjere Vladi Federacije BiH u vezi kompanije Aluminij, u kojem navodi kako “u kratkom roku namjerava preuzeti spomenutu tvrtku, bez obzira na cijenu električne energije”, piše Bljesak.info.

Kako je u pismu naveo Žilić, “cilj stjecanja svih dionica je srednjoročno restrukturiranje cijelog poduzeća”. Žilić je u pismu naveo kako “u tu se svrhu odmah mogu dobiti sredstva iz kapitala”.

“Količina raspoloživih sredstava ovisi o bonitetu tvrtke. Prvom tranšom odmah je dostupan iznos od 520 milijuna eura koji se ne koristi samo za kupnju dionica, već i za obnovu tvrtke. Sljedećih 200 milijuna eura predviđeno je za daljnju tranšu kako bi se tvrtka u potpunosti oslobodila od duga i učinila je prikladnom za budućnost”, navodi Žilić u pismu Vladi Federacije BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh