BiH

Drama u Stranjanima: Rudari poručili da su spremni i fizički se obračunati s policijom

Prava drama odvija se danas u Stranjanima.

Napeto stanje u Stranjanima - Avaz.ba

Naime, nakon što je upravnik rudnika Asmir Džuk kazao da uprava planira u jamu poslati policiju koja bi spriječila dalji silazak u jamu, razočarani, ogorčeni i ljuti komorati su rekli okupljenim novinarima da će ih spremno dočekati i dati svoj život za jamu.

Predsjednik sindikata rudara Stranjan Sifet Fetić je okupljenim novinarima kazao da su spremni i da se fizički obračunaju sa policijom ukoliko dođe do toga.

Ovdje dole je moj hljeb i ja nemam gdje više. Ja ću se uništiti dole prvi. Ja vlast poštujem, policiju poštujem, ali ako krenu na nas, dočekat ćemo ih. Ne diramo nikoga, a u svom krugu se borimo. Ko nas dirne, vidjet će – kazao je ogorčeni Fetić.

Razočarani komorati su još jednom ponovili da se ne boje nikoga.

Ne diramo nikoga, ali nek ne udaraju na nas. Na sve smo spremni. Život da izgubim, bujrum – kazao je Fetić, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh