BiH

Reis Kavazović privatnim automobilom krenuo u prezentaciju programa za reisu-l-ulemu

Ovim primjerom i postupkom reis Kavazović najbolje je potvrdio dosljednost onoga što govori

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko Sadet ef. Bilalić danas je na svom Facebook nalogu imao zanimljivu objavu.

Naime, ef. Bilalić je uslikao reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića tokom posjete Mostaru kako ulazi u svoj privatni automobil.

– Ovo je naš reis, ovo je hz. Omerov primjer na djelu. Ličnim autom krenuo u kampanju… Aferim! – napisao je ef. Bilalić uz fotografije.

Ovim primjerom i postupkom reis Kavazović najbolje je potvrdio dosljednost onoga što govori. Upravo je o dosljednosti i sam govorio u izjavi za Preporod odgovarajući na pitanje o kandidaturi za drugi mandat na poziciji reisu-l-uleme,prenosi Avaz.

– Islamska zajednica, odnosno oni koji je predstavljaju, ali i svi oni koji joj pripadaju, trebaju težiti da budu dosljedni vrijednostima koje zagovaraju. Ukoliko zajednica bude dosljedna u promociji dobra i suprotstavljanju zlu ona će zasigurno biti ne samo učesnik nego i promotor, kako ste rekli, kvalitativnih promjena u društvu. Osnovni je kur’anski postulat da se ne govori ono što se ne radi – poručio je reis Kavazović i dodao:

– Zato nam valja raditi na tome da zajednica prije svega u svome radu primijeni vrijednosti koje zagovara u društvu, od solidarnosti, brige o slabijima, transparentnosti i otvorenosti. Naše procedure, naši programi i naše aktivnosti trebaju odražavati te islamske vrijednosti po kojima želimo biti prepoznatljivi u društvu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh