BiH

Državljaninu BiH 20 godina robije za pokušaj spaljivanja bračnog para u Austriji

Državljanin Bosne i Hercegovine (55) osuđen je danas u austrijskom Loebenu na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva jednog bračnog para na proljeće ove godine. Bh. državljanin radio je na imanju ovog para.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Navedeni 55-godišnjak iz gradića Murtal polio je ženu benzinom te je zapalio. Nesretna žena je zadobila teške tjelesne povrede poruzrokovane paljevinom, a u požaru je povrijeđen i njen suprug.

Kako prenosi kleinezeitung.at, osuđeni tokom procesa nije želio priznati krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Naveo je da je 20 godina brinuo za ovaj par, a da mu je, kako je rekao, žena obećala da će ga privatno osigurati, što u konačnici nije učinila.

Tužilaštvo je uspjelo dokazati da je navedeni državljanin BiH pokušao ubiti bračni par te je sve pomno isplanirao, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh