BiH

Posljednji Bajram Tetke Zilhe u Narodnoj kuhinji: Podijelit će hiljade kurbana

Korisnici sarajevske Narodne kuhinje “Stari Grad”, njih 1.023, dobit će danas kurban. Osim njih, danas od 14 do 17 sati bajramski obrok dobit će svi koji dođu u Narodnu kuhinju.

No image - Haber.ba

– Mobilni timovi odnijet će danas kurbansko meso i za više od 40 osoba, koje zbog zdravstvenog stanja ili starosti nisu u mogućnosti same doći po obrok – kazala je za “Avaz” Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha.

– Meni je dan počeo jutros u pet sati. Osim kurbanskog mesa, imali smo i drugih donacija. Uplaćivali su ljudi i novac. Sve smo to rasporedili, dobili smo i hladnjaču, pa što ne podijelimo danas, podijelit ćemo narednih dana – kazala je Tetka Zilha.

Donacije koje su pristigle na vrata Narodne kuhinje “Stari Grad” bit će podijeljene s drugim humanitarnim organizacijama i javnim kuhinjama u KS.

Narodna kuhinja Stari grad Sarajevo- Avaz

– Ne mogu vam opisati taj odnos ljudi, grada, policije, volontera, to je neka posebna požrtvovanost i saradnja u ove dane blagdana – rekla je Tetka Zilha.

Još nam je kazala da je ovo, vjerovatno, posljednji Bajram koji ona provodi u Narodnoj kuhinji. Dosta se, kaže, godina nakupilo, a od 1993. nije bajramovala u svom domu. Ipak, prezadovoljna je i ponosna na godine koje su prošle, a ove je htjela da podjela kurbana bude posebna, pa će korisnici dobivati po četvrtinu kurbana.

– Htjela sam da ove godine bude posebno, jer ovo mi je sigurno posljednja godina da sam na čelu kuhinje. Ipak, ja sam jutros ovdje od pet sati i tako od 1993. godine, a imam i ja porodicu – kazala je Tetka Zilha.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh