BiH

“Nikada neću odati osobe od kojih dobijam snimke. Vi znate kako je ubijen Slaviša Krunić, od njega sam dobio dosta snimaka”

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom sudu protiv osoba koje su jučer, kako je saopćeno, narušili javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu.

Davor Dragičević - 6yka.com

Nezvanično, radi se o članovima grupe “Pravda za Davida” Ozrenu Perduvu, Violeti Mihajlović i Marku Nikoliću.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da je „preduzetim aktivnostima utvrđeno da su O.P., V.M. i M.N. počinili prekršaj svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje”, piše “Source“.

Istovremeno, TI BiH je protiv više policijskih službenika sa snimaka podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrebom svojih ovlašćenja počinili teži oblik krivičnog djela Povreda ravnopravnosti građana za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Kako navodi Transparency International u BiH, prijava je podnijeta nakon što je više građana podijelilo svoja svjedočanstva i dokaze o neprimjerenom postupanju policije.

O dešavanjima u Banja Luci portal “Source” je razgovarao sa Davorom Dragičevićem. Njegov komentar poslušajte u video prilogu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh