BiH

Milorad Dodik poslao pismo novom japanskom caru

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je caru Naruhitu stupanje na carsko prijestolje Japana, poželjevši mu mnogo uspjeha u obavljanju carske dužnosti.

Milorad Dodik - Twitter

“Uvjeren sam da ćemo nastaviti zajedno da radimo na unapređenju naših bilateralnih odnosa na svim poljima, kao i jačanju veza između naših naroda.

Koristim ovu priliku da se zahvalim Vašoj zemlji i prijateljskom narodu Japana na pomoći koju pružate u rekonstrukciji BiH”, istakao je Dodik, javlja “Srna”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je da je Japan jedan od najznačajnijih bilateralnih donatora u BiH, na čemu je izrazio posebnu zahvalnost, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao da narodi u BiH gaje iskrena prijeteljska osjećanja prema narodu Japana i cijene napore koje ta zemlja ulaže na promociji mira i stabilnosti u svijetu.

“Uz iskrene želje za blagostanje, sreću i mir Vama, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana, molim Vas, Vaše veličanstvo, da primite izraze mog dubokog poštovanja”, poručio je Dodik.

Japanski car Naruhito preuzeo je tron nakon što je njegov otac Akihito abdicirao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh