BiH

Šemsa Marić pronađena živa iznad vrela rijeke Radobolje

Šemsa Marić (77) iz Mostara nađena je večeras oko 19 sati iznad vrela rijeke Radobolje, potvrdio je Zdenko Marić, predsjednik GSS-a BiH.

GSS - Avaz.ba

Njen nestanak je prijavljen u ponedjeljak, kada je utvrđeno da se udaljila iz svog stana na Bulevaru, a od sinoć su za njom intenzivno tragali pripadnici GSS-a BiH, prenosi “Avaz“.

Tako su spasioci tokom dana pretraživali šire gradsko područje, ali i prigradska naselja, budući da su im građani dojavljivali da su je viđali na različitim lokacijama.

Upravo je jedna informacija o tome da je sigurno viđena u prigradskom naselju Ilići, spasioce odvela do mjesta gdje je nađena.

Budući da se radilo o jako nepristupačnom terenu, u potragu se uključilo 40 spasilaca, kojima su u pomoć priskočili i mještani , nakon čega je Marić pronađena među šipražjem.

Nakon pronalaska, ukazana joj je medicinska pomoć, a inače, riječ je o dementnoj osobi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh