BiH

Bosna i Hercegovina dobila novog ambasadora u Bugarskoj

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Bugarskoj Zdravko Begović predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Bugarske Rumenu Radevu.

Zdravko Begović - FENA

Tijekom razgovora s Radevim potvrđen je visok stupanj dobrih i prijateljskih međusobnih odnosa dvije zemlje. Bilo je riječi i o aktuelnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini i Republici Bugarskoj, prenosi “N1“.

Begović se zahvalio predsjedniku Radevu na snažnoj potpori koju Republika Bugarska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka EU, izrazivši nadu da će BiH u ovoj godini dobiti status kandidata za članstvo u EU. Istaknuo je kako će svoj diplomatski mandat usmjeriti ka jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske suradnje BiH i Bugarske.

Nakon predaje vjerodajnica veleposlanik Begović je uz vojne počasti, položio cvijeće na spomenik neznanom junaku, čime je svečana ceremonija zvanično završena, priopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh