BiH

Muriz Memić i Ifet Feraget razgovarali s predsjednikom Vrhovnog suda FBiH: “Niko ne vrši pritisak na sudije!”

Predsjednik Vrhovnog suda Federacije BiH Milorad Novković danas je održao sastanak s Murizom Memićem i advokatom Ifetom Feragetom.

Muriz Memić i Ifet Feraget - Depo.ba

Nakon što su otac stradalog Dženana Memića i njegov advokat Ifet Feraget, zatražili prijem u Vrhovnom sudu FBiH, pozvani su na sastanak s predsjednikom Vrhovnog suda FBiH Miloradom Novkovićem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz tog suda.

Novković potvrdio je Memiću da je krivični predmet protiv oprtuženih Ljube i Bekrije Seferovića zaprimljen na Vrhovni sud FBiH po žalbi Tužilaštva protiv prvostepene presude Kantonalnog suda u Sarajevu.

Potvrdio je, istovremeno, da je javna sjednica Vrhovnog suda FBiH u ovom krivičnom predmetu zakazana za 23. april.

Novković je odbacio navode i špekulacije o bilo kakvoj vrsti pritiska na Vrhovni sud FBiH.

Do sada niko nije ni pokušao da vrši pritisak na sudije ovog suda, ni na mene lično po pitanju ovog predmeta, te ovom prilikom obećavam da će bilo kakav pokušaj eventualnog vršenja pritisaka i špekulacija u ovom predmetu biti spriječen – rekao je Novković, navodi se u saopćenju, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh