BiH

Mustafa ef. Cerić sastao se s Ramzanom Kadirovom i poklonio mu “Cvijet Srebrenice”

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u našoj zemlji Mustafa ef. Cerić, koji je na toj dužnosti bio od 1993. do 2012., susreo se jučer u Groznom, glavnom gradu Čečenije, s predsjednikom te republike u okviru Ruske Federacije Ramzanom Kadirovom.

Cerić i Kadirov: Susret u Moskvi - Avaz.ba

Susret se dogodio na marginama međunarodne konferencije posvećene islamu, a koju je organizirao sam Kadirov, piše “Avaz“.

Međunarodna religijska konferencija “Islam je poruka milosti i mira” održava se u Moskvi i Groznom od 28. do 30. marta.

Na konferenciji se raspravlja o odnosima Rusije i islamskog svijeta, problemima islamofobije, pitanjima terorizma i drugim međunarodnim problemima.

Prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, Cerić je s Kadirovom imao srdačan susret tokom kojeg je raniji poglavar Islamske zajednice u BiH čečenskom lideru poklonio knjigu i “Cvijet Srebrenice”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh