BiH

Mektić nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH: Potvrdio sam ono o čemu su me sigurnosne agencije obavijestile

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, ispitan je u Tužilaštvu BiH zbog okolnosti na izjave koje je dao u protekla dva dana, a koje se odnose na navodnu špijunsku aferu u BiH.

Riječ je o Mektićevim tvrdnjama da su hrvatski obavještajci i diplomati pokušali vrbovati selefije kako bi prenosili naoružanje u mesdžide u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zbog njegovih izjava, ali i natpisa pojedinih medija, Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet kako bi hitno provjerilo sve ove navode.

Po izlasku iz Tužilaštva, Mektić je kazao medijima da smatra da je rad Tužilaštva u ovom slučaju bio tendenciozan.

– Smatram da je ovo tužilaštvo radilo zlonamjerno i tendenciozno. Nije im cilj bio da utvrde šta se dogodilo, već ko je šta rekao – kazao je Mektić prilikom izlaska iz Tužilaštva BiH.

Podsjetio je i da su mnogi ranije izjavljivali da se u BiH nalaze teroristički kampovi, međutim, opet, kako je kazao, niko ništa nije poduzeo.

– Ja sam potvrdio ono o čemu su me sigurnosne agencije obavijestile. U Tužilaštvu su me pitali otkud mi ove informacije, a samo sam ih podsjetio da sam ja ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine te da me nadležne agencije svakodnevo obavještavaju o ovim i sličnim aktivnostima – kazao je Mektić.

Na kraju je dodao da se u Tužilaštvu žele zaštititi prijateljsko-rodbinske veze s tužiocima i akterima cijele priče,prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh