BiH

Upozorenje meteorologa: Snažni udari vjetra u utorak u BiH

Jaka bura sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h očekuje se sutra u dijelovima Bosne i Hercegovine, upozoravaju meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar - Blogspot.com

Kako navode meteorolozi, u utorak u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne većinom slaba susnježica ili slab snijeg. Bez padavina na području sjevera Bosne. U večernjim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini u jutarnjim satima snijeg ili susnježica u sjevernim i istočnim područjima, na jugu kiša, piše N1.

Sredinom dana u većem dijelu Hercegovine razvedravanje, osim u sjevernim područjima. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh