BiH

SUDBINA DJEČAKA IZ BIH: MAMA ME VIŠE NE ŽELI, ŽIVI S DRUGIM MUŠKARCEM

Scena iz gradića Karmanjola (okrug Torino) šokirala je Italiju. Prolaznici i vozači primjetili su dječaka (8) kako sam luta putem po jezivoj hladnoći.

Na sebi nije imao čak ni jaknu, već je bio u tankom džemperu dok je satima besciljno išao duž puta 128 reskirajući da ga pregazi neko vozila, piše Il Mesađero.

“Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake”, tužno je rekao dječak zaprepašćenim policajcima koji su ga identifikovali poslije prijave građana.

Italijanska javnost tek sada je saznala šta se dešavalo 23. decembra prošle godine. Istragom je utvrđeno da nesretni dječak govorio istinu! Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dijete jer sad živi sa svojim novim partnerom.

Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi sa dedom i bakom, dok je adresa oca, takođe državljanina BiH za sada nepoznata. Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloljetnog djeteta, dok su brigu o osmogodišnjaku preuzele nadležne socijalne službe.

Dok je trajala istraga, nesrećni dječak postao je maskota opštinske policije čiji pripadnici su se zajedno sa Karitasom, brinuli o njemu. Ivana Gaveljo, gradonačelnica Karmanjole, rekla je novinarima da je sudbina dječaka svima slomila srce.

“On je veoma nježan i miran dječak. Nikad nije išao u školu. Smješten je u sigurnu kuću u kojoj se osjeća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima”, rekla je Ivana Gaveljo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh