BiH

Građani traže da se izbrišu ustaška imena ulica u Mostaru

Građani Mostara potpisuju onlajn peticiju kojom traže od visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka i OHR ukine ustaške nazive ulica u Mostaru.

Stari most u Mostaru - Wikimedia.org

Na internet stranici Change.org u ponedjeljak je pokrenuta peticija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Građani Mostara se pozivaju da potpišu peticiju upućenu Valentinu Inzku za uklanjanje naziva ulica po Mili Budaku i drugim ustaškim glavešinama u Mostaru.

Traži se brisanje imena ulica Mile Budaka, Jure Francetića, Lorković-Vokića, Ive Zelenike Tovarnika i Đura Spuževića, piše “FoNet”.

Peticijom pod nazivom “Mile Budak nije naš pjesnik. Francetić nije naš vojnik”, predlažu se i novi nazivi ulica do uspostave demokratske vlasti u Mostaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh