BiH

Salihović negirao krivicu prema optužnici Tužilaštva BiH, prijeti mu kazna zatvora do tri godine

Optužnica ga tereti za zloupotrebu službenog položaja

Goran Salihović - Doznajemo.com

Goran Salihović negirao je jutros u Sudu BiH krivicu prema optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu službenog položaja.

On je u Sudu BiH kazao da uopće nije razumio optužnicu, a pogotovo dio koji se odnosi na ostvarenu imovinsku korist.

Istakao je da mu nije jasan ni dio iz optužnice da je namjerno zakasnio na avion vraćajući se iz Pariza za Sarajevo.

Sudija Anđelko Marjanović kazao je da je Salihoviću za ovo krivično djelo minimalno zaprijećena kazna do tri godine, na što je on kazao “da razumije”.

Salihović je novinarima ispred Suda kazao da se protiv njega dvije i po godine vode progon i tortura i da je, dok je bio glavni tužilac, želio dobro “ovoj državi i ovom narodu”.

Također je kazao da nije dao da se niko “optuži bez dokaza”.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH tereti Salihovića za nezakonitosti u utrošku sredstava reprezentacije dok je bio na čelu te pravosudne institucije. U optužnici se navodi da je iznad limita potrošio čak 80.000 KM, a sebi pribavio imovinsku korist od 50.000 maraka.

Utvrđeno je da je u kafanama i ugostiteljskim objektima trošio novac koji je bio predviđen i za ekshumacije. Tužilaštvo u ovom predmetu planira saslušati 15 svjedoka, među kojima je i Božo Mihajlović, suspendirani tužilac, koji je bio Salihovićev zamjenik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh