BiH

MUP se ograđuje od lakrdije u Jablanici: “Poduzeli smo sve što je u našoj nadležnosti”

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona poručuju iz saobraćaja ne mogu isključiti hiljadu i više vozila zbog neuvjetnog puta.

Jablanica - Bljesak.info

Na magistralnoj cesti, kojom prođe i više od 7.000 vozila dnevno, saobraćajna policija MUP-a HNK-a ne može isključiti vozila sa saobraćajnice koja nije na vrijeme očišćena i posuta predviđenim materijalom za rastapanje leda i snijega.

Iz policije ističu da su njihovi službenici poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se saobraćaj mogao odvijati nesmetano u sljedećem razdoblju.

Na relacijama Aleksin han – Jablanica, iz smjera Ivan Sedlo prema Konjicu i od Konjica prema Jablanici, saobraćajna policija je regulisala i usmjeravala promet sprječavajući stvaranje čepova i zastoja te upozoravala i isključivala one koji nemaju odgovarajuću zimsku opremu, kazao je za naš portal glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić.

Putem sredstava javnog informisanja MUP je i ranije upozoravao sve vozače da na vrijeme osiguraju zakonom predviđenu zimsku opremu, čija je upotreba obavezna u vremenskom razdoblju od 15. novembra 2018. do 15. aprila 2019. na području HNK-a. Također, pozvani su svi učesnici u saobraćaju na dosljedno poštivanje zakonskih propisa i mogućih ograničenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh