BiH

Dodik: “Mogu pomoći i želim da pomognem Sarajevu da se riješi zagađenja”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu kazao da ga za dva dana čeka važan sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom s kojim će, navodi, pokušati razgovarati o razvojnim projektima.

Milorad Dodik - Aljazeera.com

“Pokušat ćemo sa stanovišta dobrih odnosa Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine, da vidimo šta su problemi i u Federaciji vezano za energetiku. Pokušat ćemo da dobijemo što bolji aranžman. Vidimo da i Sarajevo ima ogroman problem vezano za zagađenost i mislim da je rješenje u većoj distribuciji gasa. Ako je to rješenje, ja tu mogu pomoći Sarajevu i ja želim da pomognem, nije to nikakav problem”, rekao je Dodik, prenosi “Oslobođenje“.

Osvrnuo se i na priče o ruskom uticaju.

“Zbog toga želim da poručim, da oni koji ovdje žele da kreiraju lošu atmosferu prema Rusiji čine ukupno štetu, svima nama koji živimo u BiH. Ta priča o ruskom uticaju koju pokušavaju neke zemlje putem šest miliona funti da razviju aktivnosti prema pojedincima i nevladinim organizacijama svakako nije dobra. Ja želim da sarađujem sa Evropskom unijom, sa SAD-om, ali isto tako veoma intenzivno želim sarađivati sa Rusijom, Kinom i svim važnim zemljama svijeta”, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh