BiH

Pukotina u Velikom parku se širi, niko ne zna šta se dešava

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u četvrtak obišao lokalitet u Velikom parku, gdje se pojavio otvor u zemlji pored pješačke staze.

veliki park-pukotina-Radiosarajevo.ba

Načelnik Ajnadžić je formirao tim za praćenje i koordinaciju mjera i aktivnosti na sanaciji proloma zemljišta kojeg čine Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, Amra Dževlan-Mioković iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, Vildana Taso-Kapetanović iz inspektorata Općine Centar, te diplomirani inžinjeri građevine prof.dr. Zlatko Langof i Fuad Babić, piše “Radiosarajevo.ba“.

Imenovani tim svakodnevno prati situaciju na terenu, a nakon što se geološki ispitaju uzroci ove pojave pristupit će se sanaciji.

U narednom periodu slijedi analiza geotehničkog sastava zemljišta i otkrivanje uzroka ove pojave, te izrada elaborata sanacije.

Načelnik Ajnadžić je još jednom apelirao na nadležne institucije da se maksimalno uključe u rješavanje ovog problema.

“Svakodnevno pratimo situaciju na terenu i evidentiramo sve promjene. Dimenzije otvora su se nažalost povećale, ali očekujemo što hitniju izradu elaborata za sanaciju”, naglasio je Ajnadžić.

Iz ove općine podsjećaju da su u skladu sa smjernicama za djelovanje koje je dostavio Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, pod čijom se zaštitom nalazi Veliki park, ogradili prostor u cilju osiguranja materijalnih i ljudskih dobara, te postavila table sa natpisima upozorenja zbog činjenice da je frekvencija pješaka u ovom parku jako velika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh