Vijesti

Konaković o Rezoluciji o Srebrenici: Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu..

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom

Elmedin Konaković - N1

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama povodom Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Konaković je sačekao da se svi utisci slegnu, pa se ponovo obratio javnosti.

Tako godinama, decenijama
– Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu, dolazi buđenje i spoznaja da će se već ove godine 11. jula u Generalnoj skupštini UN-a obilježiti Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

U Generalnoj skupštini, ali i u velikom broju država članica UN-a.

Kad ludilo utihne stiže spoznaja da se u nekim zemljama već pišu istine koje će u udžbenicima učiti mladi ljudi širom svijeta, budući lideri, političari, novinari, inžinjeri, doktori,piše Avaz

I tako godinama, decenijama, stoljećima ispred nas.

Da se istina promiče

Kad ludilo utihne stiže zvaničan izvještaj sekretara o tome gdje se i na koji način istina o genocidu Srebrenici promiče.

Kad ludilo utihne, a istina glasno je trenutno, shvatiće da se već sad upire prstom u negatore genocida i da će se upirati sve više.

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom.

Mogu se opet zastavom ogrnuti, a i ne moraju. Kad utihne ludilo shvatiće koliko su nebitni. A brzo će utihnuti ludilo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh