Vijesti

Vučić: Znate li vi kakve su sankcije RS-u, ukinuće im sve banke

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, večeras je tokom obraćanja građanima Srbije na pitanje novinarke kako komentariše situaciju u bh. entitetu RS te najave Milorada Dodika da će krenuti u nove faze političke i druge borbe odgovorio uzvratnim pitanjem oko imovine RS u BiH.

„Vidio sam ga i razgovaram sa Dodikom svakodnevno, razmijenimo osnovne informacije. Do dva sata sam noćas pratio rad Narodne skupštine RS.

Situacija je komplikovana, politički uzavrela i kad govorite o Dejtonskom sporazumu i da ga Dodik krši, pitam vas ja jel Dodik prekršio oko imovine ili neko drugi, samo mi to pokažite, jel to Dodik prekršio?“.

Pokažite mi taj član Dejtonskog sporazuma po pitanju imovine koji je prekršio Dodik, to ću uskoro pitati Schmidta i druge, a znam šta sam ga i prošli put pitao. Samo mi pokažite, ja sam nepismen, glup, pokažite mi u pisanoj formi gdje to piše.

A vi, jel znate kakve su sankcije sada protiv RS, znate koliko je to komplikovano. Šta će da radi sad ona žena Zora, ministarka, Simović ako se ne varam, Vidović (dobacio neko iz sale), žena da čupa kosu.

Neće da im ostave ni jednu korepsodentnu banku. Jel su krivi Dodikovi unučići, jel i za to Dodik kriv. Ne moram ja i nisam saglasan sa onim što Dodik uvijek radi i obrnuto, ali kada vidim kako to ide i i kom pravcu i o čemu se u Srbiji ne izvještava, šta ćemo da radimo za dva mjeseca kada ukinu sve banke?

Tako velikani rade sve mimo prava, naveo je Vučić misleći na Zapad.

„Dobro. Ja cu pokušati da razgovaram, da zamolim Dodika, kao prijatelja, da vodi, da nastavi da vodi politiku mira iako ne mislim da ima pravo, ali ću pokušati, ali to neće promijeniti njihov odnos prema njemu“,pišu Vijesti

„Nego“, ponovo se Vučić vratio na početak odgovora na pitanje,“jeste li vi našli ovo oko imovine da ne pripada Republici Srpskoj? Nećete ga naći. Sve je laž. Pet miliona ponovite laž i ta laž postaje istina“, kazao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh