Vijesti

Čović:Rekao je da će to biti dvodnevna svetkovina,u BiH se neće raditi na dan izbora u Hrvatskoj

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović držao je govor na današnjem 20. Općem saboru HDZ-a u Hrvatskoj. On je poručio da će srijeda 17. april, kada se održavaju predsjednički izbori u Hrvatskoj, biti neradni dan i u BiH.

Dragan Cović - N1

Danas se pokušavaju potruditi da upravo radnim danima, 16. i 17. stvore ambijent da dijaspora ne izađe i ne glasa za naše predstavnike. E sad, vrlo jasno, da ne bi o tome pretjerano raspravljali. Ničim izazvani, ali Hrvati Bosne i Hercegovine nisu dijaspora, oni su jednakopravan konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini – rekao je Čović.

Organizacija kroz školske institucije
Nakon toga je poručio da se ni u BiH neće raditi zbog hrvatskih izbora.

– Poruka za sve one koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina – rekao je Čović i dobio velike ovacije HDZ-ovaca,piše Avaz

Dvodnevna svetkovina
Kazao je da će to biti dvodnevna svetkovina.

– Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. aprila otvoriti privredni sajam u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik Vlade je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlada iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku uime svih Hrvata koji žive u BiH – nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH – kazao je šef HDZ-a BiH.

Dodao je da su svi oni koji su vjerovali da će ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna:

– Organizirat ćemo se kao što smo se organizirali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas. Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh